Ugradnja videonadzora

vIDEO NADZOR- PRODAJA, PROJEKTOVANJE I UGRADNJA

Elektro Vukojevic se bavi prodajom, projektovanjem i ugradnjom sistema video nadzora renomiranih proizvođača DAHUA, DVC, HIKVISION, IMOU…

Najlakši i najefikasniji  način da osigurate vaš dom je pomoću sistema vido nadzora. Zahvaljujući modernim tehnologijama možete imati pristup vašem domu sa bilo koje lokacije, i u svakom trenutku možete da pratite stanje vaše imovine preko alikacije.

Šta je to video nadzor?

Video nadzor je sistem koji se sastoji od kamera i opreme za skladištenje, prikazivanje video snimaka i kablova pomoću kojih su sve komponente povezane. U praksi postoji mnogo varijanti pošto sistem  može biti i povezan sa alarmom kao i posjedovati mikrofone za snimanje zvuka. Takođe kamere sa ostatkom sistema mogu biti povezane i bežičnim putem i tom slučaju nisu potrebni kablovi za prenos podataka.  Sve dodatne mogućnosti birate prilikom projektovanja sistema prema vašim mogućnostima i potrebama.

Video nadzor možemo da podjelimo na analogni i digitalni video nadzor

Analogni sistem video nadzora se realizuje putem analognih kamera koje koriste TVI, CVI ili AHD tehnologiju digitalizacije.  Prenos signala se vrši pomoću RG-59 I njegova prednost je što bez dodatnog razvlačenja nove instalacije možemo da poboljšamo postojeće sisteme video nadzora

Digitalni ip sistemi video nadzora su napredni sistemi gde svaka kamera jeste uređaj za sebe.Ona poseduje svoj ugrađeni web server, neke poseduju I/O ulaze/izlaze, SD slot za lokalno snimanje, kao i LAN mrežni priključak. Odlika Digitalnog ip video nadzora je što ga je moguće ugraditi u bilo koji poslovni sistem koristeći postojeću LAN infrastrukturu. Prenos signala se vrši putem računarske LAN mreže pomoću UTP, FTP, cat5, cat6 ili cat7 kabla, zavisno od potrebne brzine strimovanja kamera odnosno saobraćaja koji će kamere praviti u mreći. Napajanje se mogu napajati zasebnim napajanjem kao I putem POE napajanja odnosno putem istog kabla preko kojeg se vrši I prenos podataka. Uređaji za snimanje  mrežnih ip kamera zovu se NWR((network video recorder) I mogu biti kapaciteta 4,8,16 ili 32 kanala.

Oprema za video nadzor sve drugo što gore nije nabrojano a to su napajanja, POE switchevi, kablovi, konektori, nosači za kamere itd…

 U poslednje vrijeme sve su popularniji  WI-FI digitalni ip sistemi . Odnosno kamere sa integrisanim WI-FI koje se kače direktno na kućnu WI-FI mrežu I snimanje mogu da vrše na SD kartice koje se nalaze direktno u kamerama ili da se vežu na WI-FI snimač i snimanje vrše na centralni uređaj. 

Prednost ovakvih uređaja je jednostavnija montaža, nisu potrebni kablovi I dodatna oprema . Cjenovno su povoljniji od centralnih sistema pošto mogu da rade bez snimača, kablova I ostale opreme koja je potrebna za centralizovani sistem.

Postanite i vi jedan od naših zadovoljnih klijenata. 

Pozovite 065/614-046 ili pošaljite mail na elektrovukojevic@gmail.com i zakažite dolazak naših tehničara na vašu adresu.
 

 

 

Pretražite naš online shop.

Ukoliko trebate pomoć posjetite našu kontak stranicu.

Pretraga
×